Категорија

Паркови и зеленило

Се кастрат ниските гранки на дрвјата по дрворедите

Заради безбеден протокот на луѓе, но и заради естетски изглед на дрвјата, започна второто ниско кастрење на дрвјата по дрворедите. Според стручните служби, со второто кроење, се постигнува и заштита на вегетативниот процес, зашто поголемиот…

По дождовите, комуналците на терен во Тризла

По обилните дождови кој го зафатија реонот на Тризла и Варош, екипи на ЈКП„Комуналец“ -Прилеп, се на терен и расчистуваат поголеми наноси од отпад, песок и тиња. Во текот на вчерашниот ден се работеше на потегот на улицата Тризла кај…

Комуналец доследен во извршувањетo на оперативниот план

,,Комуналец,, доследен во извршувањето на оперативниот план, но и во одржување на површини кои ги работат  како општествено одговорно претпријатие. Неделава, комуналците косат проблематични површини во градов. Таков е случајот и со речното…

Се косат проблематичните делови од речното корито

Висока трева, шамак, троскот, трње и друго, косат комуналците од малото пешачко мовче кај ОУ„Коре Граврилоски - Јане“ накај градскиот базен, и од мостот во населбата „Димо Наредникот“ до подвозникот. Со оглед на влажноста во речното корито…

Обновување на паркот кај Градскиот саат

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, продолжува со своите активности за уредување на парковите во центарот на градот. Моментално, комуналците работат на обновување на тревнатиот дел во паркот кај Градскиот саат. Парковите во центарот на градот се…

Издупчен нов бунар за технолошка вода на ул„Петта прилепска“

Со издашност од 7 литри вода во секунда и на длабочина од 90 метри, деновиве е издупчен нов бунар на ул„Петта прилепска“. Бунарот е ископан за потребите на паркот и населбата Марино маало, кој е со површина од 10 илјади метри квадратни.

Се доуредува со трева центарот на градот

Завршуваат активностите за уредување во централното градсо подрачје со баз трева. Изминатиов период комуналците посветија поголемо внимание на делови од парковите каде беше уништена тревата од несовесни граѓани или оштетена и застарена.…

Второ косење на зелените површини во Градската река

Со оглед на влажноста која ја има во текот на целата година, зелените површини во речното корито одсекогаш претставувале еден од поголемите проблеми на комуналците. Започна и второто косење на градската река од мостот кај населбата Димо…

Само една недела по чистењето, Дабнички канал затрупан со отпад

Не поимина ни една недела од чистењето на Дабнички канал,а во него, и по горниот дел од коритото е расфрлано купишта отпад. Од ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, апелираат до граѓаните и ги замолуваат, сиот отпад без разлика на количните, освен…

Пролетно уредување на парковите во центарот на градот

Центарот на градот со пролетното хортикултурно уредување и менување на тревнатиот дел го добива својот вистински блескав изглед. Се посадува цвеќе од сортата Вербена и Салвија. Беспрекорната чистота на парковите и уредувањето која ја…