Категорија

Актуелно

Интензивирање на соработката со колективните постапувачи со отпад

Интензивирање на соработката на колективните постапувачи со отпад и на јавните комуналните претпијатија во функција на успешно управување со отпадот и постигнување на националните цели Работилницата се одржи во Стопанската комора на…

Средба на в.д директорт Звонко Јованоски со новинарите

На денешната средба со новинарите, в.д. директорт Звонко Јованоски, ги запозна новинарите со реализираните и планираните активности во делот на селекцијата на отпад. „Според официјалните податоци од Пакомак, Прилеп, е далеку пред другите…

Заврши изградбата на стационар за кучиња

Завршија активностите за изградба на стационар за кучиња. Истиот е веќе комплетно направен, по сите стандарди и прописи за изградба на објекти од ваков карактер. Изградена е амбулантна просторија за нивен прифат, лекување и хируршки…